14:15

Kärra KIF 2

Referat: Solängen BK Juniorer - Kärra KIF 2

Bortamatch mot kärra KIf juniorer i strålande solsken.
Vi börjar matchen med bra spel i högt tempo. Backlinjen rullar boll bra och vi har tålamod i uppspelen.
Bleon gör 0-1 med en bredsida efter fint inlägg av Oscar. Bara minuter senare gör Simon AG 0-2 efter framspelning av Oscar. Vi öppnar stålande och har en 0-2 ledning efter mindre än 10 minuter.
Kärra kommer upp i banan och skapar två farliga lägen där Axel räddar oss båda gångerna.
I den 19 minuten slår Simon en frispark mot bortre stolpen där Bleon omarkerad nickar in 0-3. Det bra spelet fortsätter och i 24 minuten blir Erik frispelad av André. Erik gör Inger misstag utan ger Solängen ledningen med 0-4.
Vi skapar första 25 minuterna i matchen mängder med chanser och kunder gjort flera mål. Istället kommer Kärra i en omställning där deras anfallare blir nerdragen och Kärra gör 1-4 på straff. Två minuter senare kommer Kärra i ett nytt anfall där man skapar ett friläge och plötsligt står det 2-4. Matchbilden ändras totalt där Kärra pressar högre upp i plan samtidigt som våra killar blir nervösa. Det är små detaljer som gör att matchbilden ändras och Kärra har sedan mer av spelet under slutet av första halvlek men vi har ändå med oss en 2-4 ledning i halvlek.
Inför andra halvlek pratar vi om att hitta tillbaka till vårt spel, fortsätta våga rulla boll i backlinjen och ta jobbet över hela planen. Vi rycker upp oss och i början av andra halvlek böljar spelat fram och tillbaka med chanser både för oss och för Kärra. Ca 20 minuter in i andra halvlek kommer Isak runt på högerkanten och frispelar Bleon som gör 2-5.
Några minuter senare får Kärra sin andra straff vilket man utnyttjar och reducerar fram till 3-5.
Kärra trycker på och försöker reducera men istället gör Solängen 3-6 där Bleon slår ett inlägg till Isak som fintar av sin back och gör mål. Här går luften ur Kärra och matchen avslutas med att Bleon gör två mål på tre frilägen efter två framspelningar av Simon och en framspelning av Oscar.
Bra spel av hela laget och vi vinner övertygande med 3-8.
3 solar går till dagens kapten Bleon som skapar många chanser och gör 5 mål.
2 solar till Isak som gör en grym match på mittfältet.
1 sol till Simon AG för sitt slit på mittfältet och sina fantastiska framspelningar.